Eierne

Eierne

Historien vår.

«You never really own a family business. You merely look after it for the next generation».

Eierne

Historien vår.

«You never really own a family business. You merely look after it for the next generation».

Disse vil du jobbe for

Møt familien Spandow.

I 2018 var det 70 år siden Thors mor, Else Widerøe opprettet selskapet Contact Service, spiren til Spabogruppen, Amesto og Spabo Eiendom. Familien eier med hodet og hjertet. De driver lønnsomt og bærekraftig, og med et oppriktig ønske om å gjøre verden bedre. Lønnsomhet og bærekraft er to sider av samme sak. Derfor er Amesto sine sosiale prosjekter tett knyttet til vår kjernevirksomhet.

 

Corporate Social Value (CSV) er integrert i Amesto og en del av vårt DNA. Det er dypt forankret hos våre eiere, ledere og mer enn 1000 ansatte. ​Som et familieselskap med et langsiktig, bærekraftig perspektiv skal vi skape verdi i samfunnet vi opererer i.​ Fordi det lønner seg.

#familybusiness #askmore #verdiskapere

Vi bruker mye tid på jobben. Men spiller det egentlig noen rolle hvem som sitter på toppen? Vi mener ja, og har spurt CEO og eier Arild Spandow hva det betyr å eie med hodet og hjertet. 

ENTREPRENØRSKAP I GENERASJONER

I år er det 30 år siden Thor Spandow (79) etablerte Spabo Eiendom. Han kaller seg fortsatt gründer. Det sitter i ryggraden.

For et par år siden gjennomførte Spabogruppen et generasjonsskifte. Den operasjonelle driften er overlatt til de tre barna, men Thor er styreleder for gruppen samlet og ikke minst: Han er fortsatt gründer.

- Vi er seriegründere, både jeg og barna. Hvert selskap, eller hver bygård er et nytt gründerprosjekt. Vi er ikke spekulanter, vi er utviklere og forvaltere. Vi kjøper eldre gårder, renoverer og utvikler dem. Vi bygger opp nye forretningsområder fra bunnen, eller kjøper opp og utvikler mindre selskaper. Alt handler om å skape verdi og inngå langsiktige investeringer.

Gründergener
Rolf Widerøe (onkel) utviklet dagens metode for strålebehandling av kreft. Viggo Widerøe (onkel) startet flyselskapet med samme navn. Else Widerøe (mor) opprettet selskapet Contact Service i 1948, spiren til Amesto.

Contact Service jobbet med å formidle sekretærjobber for utlendinger som kom til Norge etter andre verdenskrig og utviklet seg senere mot vikarbransjen. Thor overtok i 1980 og fortsatte driften, i tillegg til jobben som administrerende direktør i Noack Batterier (senere Varta.) Contact Service ble utviklet til Norsk Personal Gruppen, i samarbeid med kompanjongen Lars B. Gjerde, og deretter til Olsten Personal Norden. Dette selskapet ble til slutt solgt til Adecco i 2001. På dette tidspunktet var selskapet det nest største rekrutteringsbyrået i Norden med en årsomsetning på 2,1 milliarder kroner.

Thor har alltid interessert seg for eiendom, men tidligere kun på hobbybasis. Da Adecco kjøpte ut eierne av det som den gang het Olsten Personal Norden, plasserte Thor 150 millioner kroner av gevinsten i familiens eiendomsselskap. 

Da våknet barna!


Jan Spandow

Først kom den mellomste..

Jan Spandow (47), den yngste sønnen, gikk inn i eiendomsdriften i 2001 og har siden da ledet eiendomsselskapet Spabo m/datterselskaper  Selskapet spesialiserer seg på utleie av næringslokaler og leiligheter med sentral beliggenhet i Oslo og Moss. Spabo tilbyr både møblerte og umøblerte leiligheter for kort og langtidsleie, samt en betydelig portefølje av næringsarealer på Grünerløkka, Bislet, Tøyen og Frogner. Spabo har også eiendommer i utlandet.


Arild Spandow

Så kom den største...

Arild (49) kom inn i den delen av familieselskapet som jobber med tjenesteytende næring, og i 2002 ble Amesto Group etablert. Selskapet er heleid av Spabogruppen. Amesto leverer outsourcingstjenester innen regnskap, lønn og HR, Robotics, forretningssystemer, Cloud Infrastructure, AI & Analytics, IT-konsulenter, samt bemanningstjenester gjennom TopTemp. Amesto konsernet har også knyttet til seg flere intraprenører, som velger å bruke sine gründergener hos oss.


Ariane SPandow

Så kom den minste...

Ariane klarte ikke å motstå fristelsen hun heller. Etter å ha gründet og drevet egen virksomhet fra hun var 25 år, valgte også hun å bli del av operasjonell drift i konsernet. Hun startet i markedsteamet i 2012 og har siden det jobbet med å posisjonere bærekraftig drift med samfunnsperspektiv som fundament i alle selskap i konsernet. Corporate Social Value skaper stolthet og konkurransefortrinn for selskapene våre og skaper gode historier også med tanke på generasjonsperspektivet vi har.

 


#askmore

Innovasjon gjennom spørsmål.

Drømmer, ambisjoner og idéer trenger handlekraft og krever at noen stiller spørsmål for at de skal bli realisert. Utvikling fordrer en enkel tilnærming på komplekse spørsmål. Gode spørsmål driver oss, og samfunnet videre. 

I Amesto er vi mer enn 1000 ansatte som hver dag skaper nye muligheter ved å stille de gode spørsmålene. Spørsmål som forenkler og som gjør at våre kunder kan nå sine mål. Fordi vi er verdiskapere. 

Det er de gode spørsmålene som har ledet Amesto og våre kunder hit vi er i dag, og som skal drive oss videre inn i fremtiden. #askmore