Sesongplanlegging og effektiv bemanningsplanlegging

24
apr

24. april 2017

Sesongplanlegging og effektiv bemanningsplanlegging

Det er vanskelig å få en god balanse og lage en bemanningsplan som passer for alle. Oppgaven er enda vanskeligere i enkelte bransjer hvor sesongen, været og andre ting kan få stor betydning for kundemengden.
 

Intelligent programvare for bemanningsplanlegging kan hjelpe deg til å spare penger og tid ved å optimalisere planleggingen for deg.

Sesongansatte

Restauranter, barer, severdigheter og butikker er eksempler på bedrifter som opplever ulik etterspørsel basert på årstid, været eller eksterne faktorer. Som Einar Brobakken, leder ved Egon Byporten, Norges største restaurant målt i omsetning, sier, påvirker disse faktorene både bemanning og bemanningsplanlegging.

«Arrangement i Oslo påvirker oss i stor grad, siden det blir travlere enn til vanlig», sier han. «Vi må også bemanne i samsvar med hvert enkelt arrangement.

Ulike events påvirker bemanningen

For eksempel vil Disney on Ice føre til at vi får mange barnefamilier som bestiller mer mat, så derfor trenger vi flere servitører. Når det er rockekonserter, drikker kundene mer alkohol, slik at vi trenger flere medarbeidere i baren. Vi må holde oversikten over dette for å få best mulig bemanningsplanlegging.

Det samme gjelder for sesong. Om senvinteren og tidlig om våren ønsker vi oss fint vær. Nordmennene er sultne etter solen etter en lang vinter, og alle har lyst til å nyte et glass øl ute i solen. Fra midten av sommeren til sensommeren ønsker vi oss overskyet vær, siden skyene sørger for at folk ikke reiser til stranden. Isteden kommer det mange kunder til oss.»

Mange restauranter og hoteller bruker system for bemanningsplanlegging

Egon-restaurantene har brukt Quinyx i to år for å optimalisere bemanningen og sørge for at de har riktige personer på riktig sted til riktig tid. Ved å bruke en løsning som Quinyx istedenfor et Excel-regneark kan de bruke salgsinformasjon og bemanningsplaner fra fjoråret, samt ta hensyn til arrangement og værmeldinger for å lage den perfekte bemanningsplanen.

Ved å automatisere denne prosessen kan ledere som Einar spare mange timer i uken, slik at de kan være ute i restauranten istedenfor å måtte sitte på kontoret.

Du vil få mange fordeler når du bruker en mobil SaaS-løsning som Quinyx i planleggingen. Dette inkluderer å ha én plan på ett sted (i skyen) istedenfor å måtte bruke flere versjoner, du får muligheten til å tilpasse deg raskt ved endringer, kommunikasjonen med medarbeiderne blir mer effektiv, og du får sømløs integrasjon mot andre kjerneprosesser som lønnskjøring og budsjettering.

Book en gratis demo av Quinyx eller spør våre spesialister om mer informasjon.

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan optimalisere eller forenkle forretningsdriften?

Ta kontakt, så hjelper vi deg !

Ja takk, kontakt meg