Hva koster et HR-system?

Hva koster et HR-system?

15
feb

15. februar 2018

Hva koster et HR-system?

Et velfungerende HR-system sikrer trygg og effektiv håndtering av personalinformasjon. Forenkling av HR-prosesser kan gi god avkastning på sikt, men hvor dyrt er det egentlig? Det er vanskelig å gi et konkret svar i kroner og øre, ettersom flere faktorer som påvirker prisen må avklares for hver enkelt virksomhet. Vi har likevel noen tips til hvordan du bør planlegge innkjøpet for å sikre et lønnsomt resultat.

Kartlegging og behovsanalyse

Er det første gang virksomheten skal implementere et HR-system, skal dere supplere en eksisterende løsning, eller bytte ut et system som ikke lenger passer behovene deres? Å få en god oversikt over virksomhetens behov er kanskje den viktigste delen av kjøpsbeslutningen. Har man klare rammer for prosjektet, er det lettere å stille de riktige spørsmålene når dere henter inn tilbud fra ulike leverandører.

Kostnadseffektivt i skyen

Tidligere kjøpte man gjerne komplisert programvare som virksomheten fikk til odel og eie. Implementering av HR-systemet medførte dyre installasjons- og lisenskostnader og uforutsette utgifter knyttet til vedlikehold og oppgradering. I dag kan man i stor grad velge skybaserte systemer med langt mer forutsigbare prismodeller: Man betaler et abonnement på en løsning som ligger i skyen. I tillegg til månedlig leiekostnad for funksjonene man trenger, vil prisen ofte variere med antall brukere. Eventuell implementeringskostnad er lavere enn ved tradisjonell programvare, oppgraderinger skjer automatisk i skyen, og leverandøren står for selve driftingen. Dere trenger ikke lenger å ansette en dedikert ressurs med spesialkompetanse in-house, det holder med å registrere brukerne som skal ha tilgang.

Alt-i-ett eller tilpasning og integrasjon

Hvilke funksjoner som er inkludert varierer mellom leverandører og fra system til system. Modulbaserte HR-systemer kan lett tilpasses størrelsen på virksomheten, og utvides avhengig av om dere trenger økt kapasitet eller nye funksjoner – og selvfølgelig også nedskaleres, skulle det bli aktuelt. Slik reduseres oppstartskostnadene og man kan heller legge til funksjoner ved behov. For eksempel vil et HR-system som snakker med lønnssystemet gi reduserte kostnader som følge av at man slipper dobbeltarbeid. I tillegg blir risikoen for menneskelige feil vesentlig redusert. 

Opplæring og skjulte kostnader

Det er liten vits å betale dyrt for en løsning ingen bruker. Kompleksiteten på systemet og hvilke behov som skal dekkes vil påvirke utgiftene knyttet til opplæring. Avklar med leverandøren hva som er inkludert når du innhenter tilbud, så unngår du uforutsette ekstrakostnader når systemet skal tas i bruk. Husk også at interntid i forbindelse med administrering og gjennomføring av kursing ikke er gratis!

Når noe går galt

Velger dere en skybasert tjeneste er leverandøren ansvarlig for drifting og oppgradering av tjenesten. Men hva skjer når dere trenger umiddelbar support? Er dette inkludert i abonnementet, eller må dere betale en ekstra avgift når dere trenger hjelp? Og er det tilgjengelig døgnet rundt? 

Selv om et nytt HR-system koster, kan det bli dyrere i lengden å prøve å klare seg uten. Her kan du lese mer om hvorfor:

Fem grunner til at HR-systemet er kritisk for bedriften din

Så mye taper bedriften på å ha et utdatert HR-system


Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi dere med å løse formelen som vil finne riktig HR-system til akkurat deres virksomhet – til riktig pris!

Kontakt oss

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan optimalisere eller forenkle forretningsdriften?

Ta kontakt, så hjelper vi deg !

Ja takk, kontakt meg