Vi skal være an awesome place to work.

Vi skal være

Awesome place to work.

Vi skal være

Awesome place to work.

Business med hodet og hjertet

Work somewhere awesome.

Vi skal være et sted der folk trives og jobber sammen mot samme mål. Der man er omgjengelige og sosiale, men også dypt dedikerte. Som medarbeider i Amesto er du en kulturbærer knyttet til vår visjon, «Awesome place to work» og vår misjon «Simplifying business». Vi går på jobb hver dag for å hjelpe våre kunder å forenkle sin virksomhet, så de kan bruke tiden på det som virkelig betyr noe. På jobb og i livet.

Vi skal være en arbeidsplass med høy tiltrekningskraft. Vi prioriterer ansattreisen og skaper engasjement og resultater ved hjelp av nære ledere, innsikt, kompetanse og deling. Våre ansatte har de skarpeste hodene og de varmeste hjertene. Er du leder i Amesto er du tett på medarbeiderne og oppriktig opptatt av at hver og en skal ha det bra. 

Spørsmål forandrer verden.

Hos oss sitter det å stille spørsmål i ryggmargen. #askmore er en del av vårt DNA. Vi tror at det er de gode spørsmålene som driver oss og samfunnet videre. De åpner nye perspektiver, starter nye samtaler, får oss til å løfte blikket, undre og tenke fremover.

Samtidig krever utvikling en enkel tilnærming på komplekse spørsmål. Drømmer og ambisjoner trenger kraft, volum og timing for å bli realisert. Ambisjonen er at våre ansatte skal skape nye muligheter hver dag ved å stille de gode spørsmålene.  

Når vi får et spørsmål så føler vi oss sett og hørt. Å dele personlige historier med hverandre skaper nærvær, forståelse, toleranse, respekt, tillit og ikke minst tilhørighet.

Samarbeid med Fuelbox

Gjennom samarbeid med Fuelbox har vi som ansatt tilgang på flere tusen åpne spørsmål og nye samtalepakker hver eneste måned.

Dette mener vi skaper en bedre Work Life Balance. Vi håper tiltaket kan bidra til at våre ansatte oppdager nye sider ved sine nære relasjoner og at de tar med seg verdien av dette tilbake på jobb.

Nysgjerrig? Les mer på fuelbox.no.

#familybusiness #askmore #verdiskapere

Vi bruker mye tid på jobben. Men spiller det egentlig noen rolle hvem som sitter på toppen? Vi mener ja, og har spurt CEO og eier Arild Spandow hva det betyr å eie med hodet og hjertet. 

Fuelbox - et hav av gode spørsmål.

Når vi får et spørsmål så føler vi oss sett og hørt. Det å stille hverandre spørsmål og virkelig lytte til svaret, er det viktigste du kan gjøre for å dyrke en god relasjon.Til en kjæreste, en venn, til barna dine, kollegaen din eller sjefen din. På arbeidsplassen er disse relasjonene avgjørende for å skape den psykologiske tryggheten som er nødvendig for høyt presterende team og for at innovasjon skal skje.

 

Å gå på jobben, det er min frihet.

- Jeg har gjort det hele livet og det gir meg stor glede. Han har bygget sitt livsverk på filosofien: "Hodet og hjertets balanse gir livet den beste sjanse.

Se filmen om Thor Spandow og bli bedre kjent med vår gründer. 

 

 

 

 

Ledige stillinger

Våre ansatte har de skarpeste hodene og de varmeste hjertene. Er vår neste kollega deg?
Se ledige stillinger
 

Vi som jobber her

Hvem kan vel bedre fortelle hvordan de opplever å jobbe i Amesto enn våre egne ansatte? Se videofilmene og bli bedre kjent med oss.
Se video
 

Eierene våre

«Vi er seriegründere, både barna og jeg. Hvert selskap er et nytt gründerprosjekt. Vi er ikke spekulanter, vi er utviklere og forvaltere. Vi bygger opp nye forretningsområder fra bunnen, eller kjøper opp og utvikler mindre selskaper med et langsiktig, bærekraftig perspektiv». Thor Spandow
Mer om hvem vi jobber for