I Amesto har vi mange intraprenører.

Møt våre intraprenører.

Verdien av Gründergener

I Amesto har vi mange intraprenører.

I Amesto har vi mange intraprenører som velger å bruke sine gründergener i en allerede etablert organisasjon fremfor å etablere egen virksomhet. Bli bedre kjent med våre intraprenører!

Amesto Marketing og Amesto Studios

Marketing har vært et betydelig satsingsområde for Toptemp siden 2017. Dette har gitt rom for å levere tjenester til eksterne kunder innen sem, seo, innholdsproduksjon og ad operations, for å nevne noe. Med bakgrunn i dette etablerte disse ambisiøse marketingnerdsene selskapet Amesto Marketing i desember 2020. Selskapet har Amesto i ryggen og ledes av Christine E. Sveen, CMO i Toptemp. Med på laget er også teknologioptimisten Eirik Norman Hansen. Han har over 20 års erfaring fra digitalbyråer som eier, leder og markedsdirektør. Eirik er en kjent foredragsholder, podcast-host og er involvert i flere oppstartsprosjekter og styreverv.


Som en del av satsingen og sammen med vår co-founder og intraprenør Eirik Norman Hansen lanserte vi samtidig tjenesten Amesto Studios. Med et eget opptak-studio kan vi nå forenkle bedriftenes tilgang til digitale produksjoner for webinarer, kickoffs, digitale og hybride frokostseminarer og konferanser. Selve studioet ligger midt i Oslo sentrum. Ambisjonen er intet mindre enn å skape magi gjennom lyd og bilde.

Besøk hjemmesiden og bli bedre kjent med Amesto Studios. 

Sjekk ut amestostudios.no

Quantik

Det handler om å finne prototyper og teste konsepter hurtig om du vil vokse som startup. Det var akkurat det gründeren av Quantik Aleksander Meidell-Hagewick gjorde da han fikk hjelp av PwC med å bygge en plattform med utgangspunkt i smarte kontrakter, mikrotjenester og skytjenester i bunn.  Bergenserene kom inn til konsulentselskapet våren 2019 med en bøtte idéer og gikk ut med et produkt som kan automatisere betalingsprosesser. 

– Det er utrolig at vi gikk fra en idé til et fullverdig selskap på fem uker, sier Aleksander Meidell-Hagewick, CEO/founder.

 


Quantik er en AI-drevet software som forenkler og automatiserer selv de mest komplekse avtalesigneringer. Dette er fremtidens digitale signatur som er gratis i bruk. Du betaler kun per signering.  Quantik er optimalisert for smarttelefoner slik at du kan sjekke status og signere avtaler selv på farten. Softwaren håndterer også multi-signering og multi-dokumenter.

Selskapet har Amesto, Microsoft for Startups og Innovasjon Norge i ryggen. I tillegg til å være en del av Finance Innovations inkubatorprogram, deltar Quantik i årets akselerator i regi av StartupLab og DNB NXT. 

quantik.app

Amesto People & Culture

Payroll-avdelingen i Amesto AccountHouse har et godt fotfeste på operasjonell HR, men har sett en økende etterspørsel etter strategiske HR-tjenester.  I august 2020 får vi Yvonne Fosser med på laget og Amesto People & Culture ser dagens lys. Yvonne har 20 års erfaring som HR direktør fra DHL, Felleskjøpet, HP og Innovasjon Norge. Hun bringer med seg en solid fagkompetanse, et stort nettverk og ikke minst masse energi.  I Amesto mener vi det er god  business å tenke trippel bunnlinje -  people, planet and profit. Yvonne har sterk fokus på etikk og bærekraft og bidrar til å styrke vårt verdigrunnlag.

 

Gjennom Amesto People & Culture kan vi nå tilgjengeliggjøre strategisk HR-kompetanse til alle. Vår nye intraprenør-satsing gjør det mulig å hjelpe de helt minste som bare trenger råd, til store konsern og organisasjoner som trenger spesialistkompetanse og ekstra erfaring.  Tjenester som tilbys i dag er blant annet hjelp i endringsprosesser, konflikthåndtering, lederutvikling, kulturprosesser og HR for hire. Bli bedre kjent med Amesto People & Culture og deres tjenester på hjemmesiden.

Strategiske HR-tjenester

Aprila Bank

Amesto og en gjeng gründere startet en heldigitalisert bank for SMB-kunder i 2018. Per Christian Goller hadde sett seg lei på den dårlige behandlingen små og mellomstore bedrifter får i banken. Han var lei av at det skal ta 2 uker å opprette en bedriftskonto, 3 uker å få svar på en søknad om driftskreditt, og at banken krever pant i privatbolig for selv et lite bedriftslån. Hvorfor skal det være slik? Hvorfor får man digitale og raske banktjenester som privatperson, men ikke som bedrift?

Det første produktet er fakturasalg i partneres forretningssystemer, som betyr at du som bedrift kan få finansiering inne i regnskapssystemet der du har oversikt. Du behøver ikke skrive ut regnskap og annen dokumentasjon og gå med lua i hånda til banken. Banken har kommet til deg. Les mer om hvordan dette funger på bankens hjemmeside.

aprila.no

Amesto Nextbridge | Big Data

Året er 2016. Amesto og NextBridge etablerer sammen et nytt selskap i high-end segmentet av Business Intelligence - Big Data. Visjonen er å ta posisjon som den faglige referansen for bransjen. Markedet for Big Data / Internet of Things er i kraftig utvikling.  NextBridge er allerede godt etablert i det klassiske Business Intelligence-markedet. NextBridge Analytics konsepter inkluderer bla gamification basert på Big Data for energibransjen, skreddersydde løsninger for SmartCity, samt Condition Based Monitoring innen bla samferdsel og infrastruktur.

Selskapets Data Scientister er hvasse på analyse, de er gode på datahåndtering og de har et kommersielt blikk. Denne kombinasjonen er ikke så lett å finne i en og samme person, men det er nettopp i krysningspunktet mellom disse områdene at man omgjør Big Data til forretningsnytte.

Bli bedre kjent med selskapets Data Scientists og les mer om produkter og tjenester innen AI & Analytics.

Mer om AI & Robotics

Amesto Global

Med Amesto i ryggen, backing på salg, marketing, nettverk og finans åpnet Amesto Global dørene i januar 2013. Amesto Global har i dag kontorer i både Irland, New York og Amstedam. De opererer i Europa og Nord-Amerika og har større internasjonale kunder på kundelisten.

Amesto Global tilbyr eksisterende tjenester og produkter mot et internasjonalt marked, og hjelper internasjonale selskaper som skal etablere seg i Norden. På hjemmesiden finner du mer informasjon om tjenestene.

amesto.global

ConnectMyApps

Året er 2013. En irsk utvikler og en australsk markedsmann forundrer seg over at bedrifter hver eneste uke kastet bort verdifull tid med å skrive inn data på nytt manuelt eller å importere data fordi integrasjonen mellom ulike systemer og programmer ikke fungerer. ConnectMyApps ser dagens lys.

ConnectMyApps er et rimelig og smart integrasjonsystem som gjør det enkelt å knytte sammen forretningsapplikasjonene dine. Ideelt hvis ansatte bruker mye tid på å skrive inn eller importere samme data i flere systemer.

Ved siden av jobb, og på bekostning av søvn, utvikler Luke Buckley og Nathan Bray en nettskyplattform, som gjør integrasjon av programvare enklere. For å sikre raskere ekspansjon og bedre rammebetingelser for å utvikle løsningen går gründerne inn som intraprenører i Amesto i 2014.

I dag er ConnectMyApps en selvstendig aktør med både norske og internasjonale kunder, som blant annet Sister Jane. Bli bedre kjent med de smarte plug & play integrasjonene på hjemmesiden.

connectmyapps.com

Payroll

Året er 2008, og tre av Amesto AccountHouses senior-økonomer har akkurat fått en god idè. Rene lønnskunder eksisterer ikke i Amesto, kun i en kombinasjon med regnskap. Hva med å rendyrke et eget lønnsområde? #askmore.

I dag er Amesto en ledende aktør innen lønnstjenester i Norden og Global Payroll og Nordic Payroll står fjellstøtt.

 

I år utgjør rene lønnstjenester 25 % av omsetningen i Amesto AccountHouse i Norden.

Dagens leder, Åse Moss Hansen, kan vise til en rekke tungvektere på kundelisten, som McDonalds, Redd Barna, Groupon, UPS og Michelin.

Mer om payroll

Amesto Purchasing

Året er 2010. Gründer Per Inge Rygg og en liten gruppe mennesker fra ulike innkjøpsmiljøer i Norge har en visjon om en digital portal for ordre- og innkjøpsprosesser. I 2011 signerer de en avtale med Amesto om å bygge opp en frittstående innkjøpsportal under Amesto Purchasing. 

Våren 2013 ble «Supplier portal» lansert - Aksesspunktløsning for alle EHF-meldinger. Portalen sikrer elektronisk samhandling mellom offentlige og private kjøpere og leverandører. Løsningen har funksjonalitet for å sende og motta varekatalog, ordre, prosessere ordre og sende ordresvar, i tillegg til å sende e-faktura.

Ved å knytte leverandører og kunder sammen i en heldigital prosess sikrer man bedre kontroll og bedre kvalitet - smarte løsninger for innkjøp og e-faktura.

I mai 2020 solgte Amesto sine eierandeler i Amesto Purchasing tilbake til gründerne som nå driver videre under navnet Vieri. Amesto fortsetter samarbeidet gjennom en forhandleravtale og er stolte av å kunne overlevere et selskap som har skapt et unikt og moderne programvare for innkjøp. 

Forretningsførsel Eiendom

Året er 2006. Aberdeen, som er en av bransjens ledende Eiendomsforvaltere, savner tyngre regnskapskompetanse på sin kontraktsforvaltning. Lisbeth Bakken, en våken Amesto-leder, ser muligheter og et nytt forretningsområde er i gang.

I dag har Amesto AccountHouse en egen avdeling for eiendomsforvaltning, med store og profesjonelle eiendomsaktører, som Union Eiendomsforvaltning og DNB Markets i porteføljen. Eiendomsteamet tilbyr i dag en totalpakke, med både økonomitjenester, eiendomsforvaltning, og gode systemløsninger som Fenistra, Amesto Analyze og Visma Business. 

Mer om tjenesten
Icon

Eierene våre

«Vi er seriegründere, både barna og jeg. Hvert selskap er et nytt gründerprosjekt. Vi er ikke spekulanter, vi er utviklere og forvaltere. Vi bygger opp nye forretningsområder fra bunnen, eller kjøper opp...


Icon

Trippel bunnlinje

Det er god business å tenke trippel bunnlinje - people, planet og profit. Våre sosiale prosjekter er tett knyttet opp mot kjernevirksomheten. Å være verdiskapere med hodet og hjertet er dypt forankret...


Icon

Selskaper

Amesto-konsernet består av flere selskaper i Norge, Sverige og Danmark som leverer løsninger basert på teknologi, software, outsourcing av regnskap og lønn, rådgivning, bemanning og konsulenttjenester...