Teknologi + Innovasjon = Sant

Teknologi + Innovasjon = Sant

I Amesto har vi stor tro på at kombinasjonen av teknologi og mennesker kan skape unike tjenestekonsepter som kan forenkle forretningsdriften, og spare samfunnet for unødig miljøavtrykk. Eksempler på dette er AI-løsninger som optimaliserer krillfangst, og Semine – vår avanserte regnskapsrobot.

Teknologi og digitalisering er ikke lenger et valg for virksomheter, om de ønsker å være relevante og lønnsomme. Spørsmålet er ikke om, det er hvordan. For det er måtene teknologien tas i bruk på som skiller dem som har ledertrøya på, og dem som blir løpt fra.

For oss i Amesto arbeider vi for at  bærekraft skal bli en del av vårt DNA. Vi lever etter det vi kaller «Innovation on the edge», som vi skiller ut som egne forretningsområder og jobber dedikert med, før løsningene implementeres i selskapets grunnstruktur.

"«Sånn gjør vi det, og sånn har vi alltid gjort det» er dødsbudskap for kreative nyskapninger. For å lykkes med teknologi må du evne å ta gode valg, og ta en viss dose risiko."

Tips til deg som ønsker å satse på innovasjon:

Ikke alle nye ideer lykkes. Faktisk sies det at så mange som 9 av 10 gründervirksomheter mislykkes, og det skyldes kanskje ofte apparatet rundt ideen, heller enn selve ideen. Har du plattformen? Geografisk tilstedeværelse? Kundegrunnlag? Dette er viktige vurderinger å ta med i betraktningen. Satser du på nye bærekraftige løsninger, må også fundamentet være bærekraftig.

Det er viktig at du har, eller tilegner deg, kompetanse og erfaring, samt forståelse av markedet du vil inn på, forklarer Arild Spandow, CEO og eier av Amesto Group. Vurder om du kan frigjøre tid og kostnader ved å automatisere backoffice-funksjoner og administrasjonsoppgaver, for eksempel via løsninger som Semine.

For å lykkes må du dessuten holde deg oppdatert, være nysgjerrig og stille spørsmål. Om du ikke har lært noe nytt den siste uka, så sakker du etter. Du må interessere deg for omverden.

Du trenger ikke fancy kontorer i sterke farger, men sterke interesser. Ikke tenk at det skal være lønnsomt dette regnskapskvartalet, men lønnsomt på sikt.

Sett sammen et team med forskjellige mennesketyper. Mangfold gir deg ofte kreative fortrinn, og spiller inn på innovasjonskraften. Ulike meninger skaper gode diskusjoner og nye ideer. Kanskje er det også nyttig å se på eksisterende tjenester og produkter. Kan disse optimaliseres? Omstruktureres? Bygges om? Innovasjon handler mye om å samle tanker og inntrykk og se muligheter. Dette er nok noe av grunnen til at 9 av 10 intraprenører i Amesto lykkes.

Helt til slutt er det kanskje taktisk å ha en liten dose paranoia, ler Arild. Det holder deg helt på kanten av stolen og øker konkurransekraften i deg.

 

Icon

Norges mest innovative selskaper 2020

Amesto er kåret til en av Norges 25 mest innovative virksomheter. Les om hvordan AI-løsninger brukes for å redusere biedød, om regnskapsrobot og bærekraftig ledelse.


Icon

Trippel bunnlinje

Det er god business å tenke trippel bunnlinje - people, planet og profit. Våre sosiale prosjekter er tett knyttet opp mot kjernevirksomheten. Å være verdiskapere med hodet og hjertet er dypt forankret...


Icon

People, planet og profit er god eierstrategi

Amesto har jobbet med det sosiale aspektet i business i mange år. I 2020 implementerte konsernets eiere en 3P modell som tar utgangspunkt i å måle virksomhetene ikke bare utfra et økonomisk perspektiv,...