<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

31. mar

Markedsføring: Hva gjør vi nå?

Det er lett å få oppmerksomhet ved å spisse budskapet inn mot frykt og usikkerhet i disse dager. Jeg ser altfor mange eksempler på annonsering, eller nøye utvalgte nøkkelord, som "utnytter" Korona-situasjonen for å selge produkter og tjenester. 

 

Mitt råd er enkelt: Ikke gjør det.

I tillegg til den etiske siden, skader det merkevaren din på sikt. Det kommer til å bli «normalt» igjen, og da hjelper det ikke å bli husket, hvis du ikke huskes for noe godt.

STILL DEG ALLTID FØLGENDE SPØRSMÅL:

  1. Er det jeg vil markedsføre egentlig relevant for målgruppen akkurat nå?
  2. Vil det jeg markedsfører gjøre situasjonen lettere for målgruppen?
  3. Er det nødvendig å linke markedsføringen til ordet Korona? (Nei, det er det ikke. Folk er kloke. De relaterer alltid det de ser til situasjonen de selv er i.)

Jeg vet det er flere som drar ned hele markedstrykket sitt i disse dager. Argumentene for å strupe investeringen er at du ikke blir hørt så lenge alt dreier seg om Korona, at kostnadsnivået i selskapet må ned, og at salgsbudskap fort oppfattes umusikalsk akkurat nå. Samtidig er det ikke klokt å forsvinne helt fra radaren som merkevare.

Det du derimot  gjøre, er å gå gjennom markedsplanen din på nytt og stille de tre spørsmålene over. Mest sannsynlig kommer du til å måtte stoppe noen kampanjer, endre budskap og legge til noe helt nytt.

Så er det den andre aksen: Når selskapet blir presset økonomisk er det lett å føle at man må måke ut alt man har for å kompensere for tapt omsetning. Det vil heller ikke fungere. Prinsippet om relevans er om mulig enda mer aktuelt nå.

Det viktigste er uansett å ikke falle for fristelsen til å utnytte situasjonen. Nå har du muligheten til å vise at verdiene dine er mer enn bare fine ord på veggen. Vær klok.

Cecilie Fensholt COO i Amesto