Eierene våre

Eierne

Historien vår.

«You never really own a family business. You merely look after it for the next generation».

Eierne

Historien vår.

«You never really own a family business. You merely look after it for the next generation».

Disse vil du jobbe for

Møt familien Spandow.

For mer enn 70 år siden opprettet Thors mor, Else Widerøe, selskapet Contact Service, spiren til Spabogruppen, Amesto og Spabo Eiendom. Familien eier med hodet og hjertet. De driver lønnsomt og bærekraftig, og med et oppriktig ønske om å gjøre verden bedre. 

 

Det er god business å tenke trippel bunnlinje - people, planet og profit. Lønnsomhet og bærekraft er to sider av samme sak.  Våre sosiale prosjekter er derfor ett knyttet opp mot kjernevirksomheten. Å være verdiskapere med hodet og hjertet er dypt forankret gjennom våre eiere, ledere og mer enn 1000 ansatte. Det er en del av vårt DNA. 

ENTREPRENØRSKAP I GENERASJONER

I år er det mer enn 30 år siden Thor Spandow (82) etablerte Spabo Eiendom. Han kaller seg fortsatt gründer. Det sitter i ryggraden.

For noen år tilbake gjennomførte Spabogruppen et generasjonsskifte. Den operasjonelle driften er overlatt til de tre barna, men Thor er styreleder for gruppen samlet og ikke minst: Han er fortsatt gründer.

- Vi er seriegründere, både jeg og barna. Hvert selskap, eller hver bygård er et nytt gründerprosjekt. Vi er ikke spekulanter, vi er utviklere og forvaltere. Vi kjøper eldre gårder, renoverer og utvikler dem. Vi bygger opp nye forretningsområder fra bunnen, eller kjøper opp og utvikler mindre selskaper. Alt handler om å skape verdi og inngå langsiktige investeringer.

Gründergener
Rolf Widerøe (onkel) utviklet dagens metode for strålebehandling av kreft. Viggo Widerøe (onkel) startet flyselskapet med samme navn. Else Widerøe (mor) opprettet selskapet Contact Service i 1948, spiren til Amesto.

Contact Service jobbet med å formidle sekretærjobber for utlendinger som kom til Norge etter andre verdenskrig og utviklet seg senere mot vikarbransjen. Thor overtok i 1980 og fortsatte driften, i tillegg til jobben som administrerende direktør i Noack Batterier (senere Varta.) Contact Service ble utviklet til Norsk Personal Gruppen, i samarbeid med kompanjongen Lars B. Gjerde, og deretter til Olsten Personal Norden. Dette selskapet ble til slutt solgt til Adecco i 2001. På dette tidspunktet var selskapet det nest største rekrutteringsbyrået i Norden med en årsomsetning på 2,1 milliarder kroner.

Thor har alltid interessert seg for eiendom, men tidligere kun på hobbybasis. Da Adecco kjøpte ut eierne av det som den gang het Olsten Personal Norden, plasserte Thor 150 millioner kroner av gevinsten i familiens eiendomsselskap. 

 


Gründeren Thor Spandow

Å gå på jobben, det er min frihet.

- Jeg har gjort det hele livet og det gir meg stor glede. Han har bygget sitt livsverk på filosofien: "Hodet og hjertets balanse gir livet den beste sjanse.

Se filmen om Thor Spandow og bli bedre kjent med vår gründer. 

 

 

 

Jan Spandow

Jan Spandow

Først kom den mellomste..

Jan (49), den yngste sønnen, gikk inn i eiendomsdriften i 2001 og har siden da ledet eiendomsselskapet Spabo m/datterselskaper  Selskapet spesialiserer seg på utleie av næringslokaler og leiligheter med sentral beliggenhet i Oslo og Moss. Spabo tilbyr både møblerte og umøblerte leiligheter for kort og langtidsleie, samt en betydelig portefølje av næringsarealer på Grünerløkka, Bislet, Tøyen og Frogner. Spabo har også eiendommer i utlandet.


Arild Spandow

Arild Spandow

Så kom den største...

Arild (51) kom inn i den delen av familieselskapet som jobber med tjenesteytende næring, og i 2002 ble Amesto Group etablert. Selskapet er heleid av Spabogruppen. Amesto leverer outsourcingstjenester innen regnskap, lønn og HR, Robotics, forretningssystemer, Cloud Infrastructure, AI & Analytics, IT-konsulenter, samt bemanningstjenester gjennom TopTemp. Amesto konsernet har også knyttet til seg flere intraprenører, som velger å bruke sine gründergener hos oss.


Ariane Spandow

Ariane SPandow

Så kom den minste...

Ariane klarte ikke å motstå fristelsen hun heller. Etter å ha gründet og drevet egen virksomhet fra hun var 25 år, valgte også hun å bli del av operasjonell drift i konsernet. Hun startet i markedsteamet i 2012 og har siden det jobbet med å posisjonere bærekraftig drift med samfunnsperspektiv som fundament i alle selskap i konsernet. Corporate Social Value skaper stolthet og konkurransefortrinn for selskapene våre og skaper gode historier også med tanke på generasjonsperspektivet vi har.

 


Icon

Fakta

Spabogruppen er morselskap for Amesto Group AS og Spabo AS. Gruppen har et langsiktig perspektiv, og eierne er aktive i driften. Spabogruppen omsatte i 2019 for 1,3 milliarder kroner. 


Icon

Møt våre intraprenører

I Amesto har vi mange intraprenører som velger å bruke sine gründergener i en allerede etablert organisasjon fremfor å etablere egen virksomhet. Bli bedre kjent med våre intraprenører!


Icon

Trippel bunnlinje

Det er god business å tenke trippel bunnlinje - people, planet og profit. Våre sosiale prosjekter er tett knyttet opp mot kjernevirksomheten. Å være verdiskapere med hodet og hjertet er dypt forankret...