<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

Historien om Amesto

Family business.

«You never really own a family business. You merely look after it for the next generation».

Eierne

Historien vår.

For mer enn 70 år siden opprettet Thors mor, Else Widerøe, selskapet Contact Service, spiren til Spabogruppen, Amesto og Spabo Eiendom. Familien eier med hodet og hjertet. Gruppen omsatte i 2020 for 1, 2 milliarder kroner og har over 1000 ansatte. Eierne er alle aktive i driften. De driver lønnsomt og bærekraftig, og med et oppriktig ønske om å gjøre verden bedre. 

Entraprenørskap i generasjoner

I år er det mer enn 30 år siden Thor Spandow (82) etablerte Spabo Eiendom. Han kaller seg fortsatt gründer. Det sitter i ryggraden.

For noen år tilbake gjennomførte Spabogruppen et generasjonsskifte. Den operasjonelle driften er overlatt til de tre barna, og Ariane har tatt over som styreleder etter Thor.

- Vi er seriegründere, både jeg og barna. Hvert selskap, eller hver bygård er et nytt gründerprosjekt. Vi er ikke spekulanter, vi er utviklere og forvaltere. Vi kjøper eldre gårder, renoverer og utvikler dem. Vi bygger opp nye forretningsområder fra bunnen, eller kjøper opp og utvikler mindre selskaper. Alt handler om å skape verdi og inngå langsiktige investeringer.

Gründergener

Rolf Widerøe (onkel) utviklet dagens metode for strålebehandling av kreft. Viggo Widerøe (onkel) startet flyselskapet med samme navn. Else Widerøe (mor) opprettet selskapet Contact Service i 1948, spiren til Amesto.

Contact Service jobbet med å formidle sekretærjobber for utlendinger som kom til Norge etter andre verdenskrig og utviklet seg senere mot vikarbransjen. Thor overtok i 1980 og fortsatte driften, i tillegg til jobben som administrerende direktør i Noack Batterier (senere Varta.) Contact Service ble utviklet til Norsk Personal Gruppen, i samarbeid med kompanjongen Lars B. Gjerde, og deretter til Olsten Personal Norden. Dette selskapet ble til slutt solgt til Adecco i 2001. På dette tidspunktet var selskapet det nest største rekrutteringsbyrået i Norden med en årsomsetning på 2,1 milliarder kroner.

Thor har alltid interessert seg for eiendom, men tidligere kun på hobbybasis. Da Adecco kjøpte ut eierne av det som den gang het Olsten Personal Norden, plasserte Thor 150 millioner kroner av gevinsten i familiens eiendomsselskap.

Å gå på jobben, det er min frihet.

- Jeg har gjort det hele livet og det gir meg stor glede. Han har bygget sitt livsverk på filosofien: "Hodet og hjertets balanse gir livet den beste sjanse.

 

 

 

Se filmen om Thor

Bli bedre kjent med vår gründer.

Neste generasjon.

Jan 466x466 IMG_5058

Først kom den mellomste..

Jan (50), den yngste sønnen, gikk inn i eiendomsdriften i 2001 og har siden da ledet eiendomsselskapet Spabo m/datterselskaper Selskapet spesialiserer seg på utleie av næringslokaler og leiligheter med sentral beliggenhet i Oslo og Moss. Spabo tilbyr både møblerte og umøblerte leiligheter for kort og langtidsleie, samt en betydelig portefølje av næringsarealer på Grünerløkka, Bislet, Tøyen og Frogner. Spabo har også eiendommer i utlandet.
Arild 466x466 IMG_5338

Så kom den største..

Arild (52) kom inn i den delen av familieselskapet som jobber med tjenesteytende næring, og i 2002 ble Amesto Group etablert. Selskapet er heleid av Spabogruppen. Amesto leverer outsourcingstjenester innen regnskap, lønn og HR, Robotics, forretningssystemer, Cloud Infrastructure, AI & Analytics, IT-konsulenter, samt bemanningstjenester gjennom Toptemp. Amesto konsernet har også knyttet til seg flere intraprenører, som velger å bruke sine gründergener hos oss.
Ariane 466x466 IMG_4917

Så kom den minste...

Ariane (44) klarte ikke å motstå fristelsen hun heller. Etter å ha gründet og drevet egen virksomhet fra hun var 25 år, valgte også hun å bli del av operasjonell drift i konsernet. Hun startet i markedsteamet i 2012 og har siden det jobbet med å posisjonere bærekraftig drift med samfunnsperspektiv som fundament i alle selskap i konsernet. Corporate Social Value (CSV) skaper stolthet og konkurransefortrinn for selskapene våre og skaper gode historier også med tanke på generasjonsperspektivet vi har. I 2021 ble hun styreleder i Spabogruppen.

Med hodet og hjertet

People, planet og profit er god eierstrategi.

Lønnsomhet og bærekraft bør ikke sees på som to ulike størrelser, men som to sider av samme sak, mener Arild Spandow, CEO i Amesto. Eierne har valgt å omdirigere et tidligere ensidig fokus på profitt til økt fokus på samfunn og mennesker gjennom det som kalles en Trippel Bunnlinje. Trippel bunnlinje innebærer at våre ledere må leverer på både People, Planet og Profit.