<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

Innovasjon | Amesto

"Innovation on the edge"

 

 

Simplifying Business

Teknologi + innovasjon = sant.

I Amesto har vi stor tro på at kombinasjonen av teknologi og mennesker kan skape unike tjenestekonsepter som kan forenkle forretningsdriften, og spare samfunnet for unødig miljøavtrykk. Eksempler på dette er AI-løsninger som optimaliserer krillfangst, og Semine – vår avanserte regnskapsrobot. Her er tips til deg som ønsker å satse på innovasjon fra vår CEO Arild Spandow:

Ikke alle nye ideer lykkes

Faktisk sies det at så mange som 9 av 10 gründervirksomheter mislykkes, og det skyldes kanskje ofte apparatet rundt ideen, heller enn selve ideen. Har du plattformen? Geografisk tilstedeværelse? Kundegrunnlag? Dette er viktige vurderinger å ta med i betraktningen. Satser du på nye bærekraftige løsninger, må også fundamentet være bærekraftig.

Har du nok kompetanse?

Det er viktig at du har, eller tilegner deg, kompetanse og erfaring, samt forståelse av markedet du vil inn på, forklarer Arild Spandow, CEO og eier av Amesto Group. Vurder om du kan frigjøre tid og kostnader ved å automatisere backoffice-funksjoner og administrasjonsoppgaver, for eksempel via løsninger som Semine.

Hold deg oppdatert

For å lykkes må du dessuten holde deg oppdatert, være nysgjerrig og stille spørsmål. Om du ikke har lært noe nytt den siste uka, så sakker du etter. Du må interessere deg for omverden.

Tenk langsiktig

Du trenger ikke fancy kontorer i sterke farger, men sterke interesser. Ikke tenk at det skal være lønnsomt dette regnskapskvartalet, men lønnsomt på sikt.

Mangfold er viktigere enn du tror

Sett sammen et team med forskjellige mennesketyper. Mangfold gir deg ofte kreative fortrinn, og spiller inn på innovasjonskraften. Ulike meninger skaper gode diskusjoner og nye ideer. Kanskje er det også nyttig å se på eksisterende tjenester og produkter. Kan disse optimaliseres? Omstruktureres? Bygges om? Innovasjon handler mye om å samle tanker og inntrykk og se muligheter. Dette er nok noe av grunnen til at 9 av 10 intraprenører i Amesto lykkes.

En liten dose "paranoia"

Helt til slutt er det kanskje taktisk å ha en liten dose paranoia. Det holder deg helt på kanten av stolen og øker konkurransekraften i deg.

Norges tredje mest innovative virksomhet

Amesto er kåret til Norges tredje mest innovative virksomhet. Det er Innovasjonsmagasinet 2021-22 som presenterer listen over de 25 norske ...

Hvorfor skal du satse på innovasjon?

Teknologi og digitalisering er ikke lenger et valg for virksomheter, om de ønsker å være relevante og lønnsomme. Spørsmålet er ikke om, det er ...

Å tenke people, planet og profit er god business

Det er god business å tenke trippel bunnlinje - people, planet og profit. Våre sosiale prosjekter er tett knyttet opp mot kjernevirksomheten. Å ...