<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

Side 2 Toppbanner IMG_9983 ATH NOV21 1920x607

#Vekststrategi

I Amesto har vi mange intraprenører.

I Amesto tror vi på kombinasjonen av ekte intraprenørskap og vekststrategi. Vi har lenge vært først ute med innovativ teknologi. Semine, en avansert regnskapsrobot, Aprila Bank som i dag når 130 000 SMB kunder med finansieringsløsninger og fange krill ved hjelp av AI er gode eksempler på dette.

Vi har stor tro på at kombinasjonen av teknologi og mennesker kan skape unike tjenestekonsepter som kan forenkle forretningsdriften for mange. I Amesto har vi derfor mange intraprenører som velger å bruke sine gründergener i en allerede etablert organisasjon fremfor å etablere egen virksomhet. Bli bedre kjent med våre intraprenører!

Amesto Aces

Det er skrikende behov etter IKT kompetanse i markedet og snakkes om at innen 2030 vil vi ha behov for 40 000 nye IT-hoder. Samtidig er det 50 000 unge i utenforskap. I Amesto Aces ønsker vi å bidra til å løse utfordringene.

I samarbeid med Salesforce tilbyr vi unge mellom 18-30 år muligheten til å delta på et 16-ukers opplæringsprogram, og bli sertifisert Salesforce konsulent. Om de fullfører programmet blir de tilbudt en stilling hos oss. Her får de mulighet til å bygge nettverk, skaffe reel jobbtrening og samtidig få tilgang på den støtten de trenger.

Der Salesforce fokuserer på innovasjon og nytenkning innen programvare, fokuserer vi i Amesto Aces på innovasjon og nytenkning i arbeidsmarkedet.

Vår ambisjon er å se forbi forutsetninger og tilby muligheter og karriere, uansett hvor man kommer fra eller hvilken bakgrunn man har. Innovasjon skapes ikke i siloer. Det skapes i fellesskap. Det er enormt mye å hente på å tenke nytt, og når det kommer til bemanning er ikke nødvendigvis den som ser riktig ut på papiret den riktige for deg.

Ahmed, Liban og Abukar har flere års erfaring fra sosial entreprenøren «Ideelt Security AS», som jobber med forebygging av utenforskap. Foretaket har, under ledelse av Ahmed og co, bidratt med lokale trivselsverter på bibliotekene som holder til på Tøyen og Grünerløkka, og arbeidskraft til arrangementer rundt omkring i Oslo.

Selskapet har vært finalister som årets sosial entreprenør i 2020 i regi av Ferd, og Ahmed har blitt nominert til E24s Ledertalenter, listet som en Ledestjerne: 30 under 30 av Dagens Næringsliv(D2), og blitt en av Oslos 10 stemmer på NRK P1.

Svaret er meningsløst, hvis du ikke skjønner spørsmålet

Vi tiltrekker oss de skarpeste hjernene og velger den smarteste teknologien. Derfor er vi trygge på at vi alltid har den beste løsningen som er å finne på markedet. Det høres kanskje litt selvgodt ut, men allerede nå sier vi nei til gode søkere som gjerne vil inn. Fortytwo skal være så bra at vi velger hvem som blir en del av oss. Fortytwo er ikke gode, vi er best på det vi gjør. Det vet markedet. Det kjenner kundene.

Vårt segment er cybersikkerhet, identitet og Azure/Cloud. Å være kunde hos oss betyr at vi kombinerer kunnskap med den nyeste teknologien for å finne og fjerne trusler før de blir en risiko. Vi utvikler og forbedrer alt vi tar i. Det er bare sånn vi er, nysgjerrige. Vi er Fortytwo.

Amesto Marketing

Marketing har vært et betydelig satsningsområde for Toptemp siden 2017. Dette har gitt rom for å levere tjenester til eksterne kunder innen sem, seo, innholdsproduksjon og ad operations, for å nevne noe. Men bakgrunn i dette etablerte vi selskapet Amesto Marketing i desember 2020, med Kjersti Alnes i spissen som byråsjef.

Som en del av satsningen og sammen med co-founder og intraprenør Eirik Norman Hansen lanserte vi samtidig tjenesten Amesto Studios. 

I likhet med bransjekolleger opplevde vi et tungt marked gjennom 2023. Fra nyttår 2024 ble de tre selskapene Amesto Marketing, Amesto Techhouse CRM og Amesto Growth slått sammen, for å danne én enhet innen markedsføring, teknologi og vekst.

Dessverre var det ikke mulig å oppnå lønnsomhet i selskapet, og det ble meldt opphør våren 2024.

Quantik

Det handler om å finne prototyper og teste konsepter hurtig om du vil vokse som startup. Det var akkurat det gründeren av Quantik Aleksander Meidell-Hagewick gjorde da han fikk hjelp av PwC med å bygge en plattform med utgangspunkt i smarte kontrakter, mikrotjenester og skytjenester i bunn.  Bergenserene kom inn til konsulentselskapet våren 2019 med en bøtte idéer og gikk ut med et produkt som kan automatisere betalingsprosesser. 

– Det er utrolig at vi gikk fra en idé til et fullverdig selskap på fem uker, sier Aleksander Meidell-Hagewick, CEO/founder.

Quantik er en AI-drevet software som forenkler og automatiserer selv de mest komplekse avtalesigneringer. Dette er fremtidens digitale signatur som er gratis i bruk. Du betaler kun per signering.  Quantik er optimalisert for smarttelefoner slik at du kan sjekke status og signere avtaler selv på farten. Softwaren håndterer også multi-signering og multi-dokumenter.

Selskapet har Amesto, Microsoft for Startups og Innovasjon Norge i ryggen. I tillegg til å være en del av Finance Innovations inkubatorprogram, deltar Quantik i årets akselerator i regi av StartupLab og DNB NXT.

AMESTO PEOPLE & CULTURE

Payroll-avdelingen i Amesto AccountHouse har et godt fotfeste på operasjonell HR, men har sett en økende etterspørsel etter strategiske HR-tjenester.  I august 2020 får vi Yvonne Fosser med på laget og Amesto People & Culture ser dagens lys. Yvonne har 20 års erfaring som HR direktør fra DHL, Felleskjøpet, HP og Innovasjon Norge. Hun bringer med seg en solid fagkompetanse, et stort nettverk og ikke minst masse energi.  I Amesto mener vi det er god  business å tenke trippel bunnlinje -  people, planet and profit. Yvonne har sterk fokus på etikk og bærekraft og bidrar til å styrke vårt verdigrunnlag.

Gjennom Amesto People & Culture kan vi nå tilgjengeliggjøre strategisk HR-kompetanse til alle. Vår nye intraprenør-satsing gjør det mulig å hjelpe de helt minste som bare trenger råd, til store konsern og organisasjoner som trenger spesialistkompetanse og ekstra erfaring.  Tjenester som tilbys i dag er blant annet hjelp i endringsprosesser, konflikthåndtering, lederutvikling, kulturprosesser og HR for hire. Bli bedre kjent med Amesto People & Culture og deres tjenester på hjemmesiden.

APRILA BANK

Amesto og en gjeng gründere startet en heldigitalisert bank for SMB-kunder i 2018. Per Christian Goller hadde sett seg lei på den dårlige behandlingen små og mellomstore bedrifter får i banken. Han var lei av at det skal ta 2 uker å opprette en bedriftskonto, 3 uker å få svar på en søknad om driftskreditt, og at banken krever pant i privatbolig for selv et lite bedriftslån. Hvorfor skal det være slik? Hvorfor får man digitale og raske banktjenester som privatperson, men ikke som bedrift?

Det første produktet er fakturasalg i partneres forretningssystemer, som betyr at du som bedrift kan få finansiering inne i regnskapssystemet der du har oversikt. Du behøver ikke skrive ut regnskap og annen dokumentasjon og gå med lua i hånda til banken. Banken har kommet til deg. Les mer om hvordan dette funger på bankens hjemmeside.

AMESTO NEXTBRIDGE | BIG DATA

Året er 2016. Amesto og NextBridge etablerer sammen et nytt selskap i high-end segmentet av Business Intelligence - Big Data. Visjonen er å ta posisjon som den faglige referansen for bransjen. Markedet for Big Data / Internet of Things er i kraftig utvikling.  NextBridge er allerede godt etablert i det klassiske Business Intelligence-markedet. NextBridge Analytics konsepter inkluderer bla gamification basert på Big Data for energibransjen, skreddersydde løsninger for SmartCity, samt Condition Based Monitoring innen bla samferdsel og infrastruktur.

Selskapets Data Scientister er hvasse på analyse, de er gode på datahåndtering og de har et kommersielt blikk. Denne kombinasjonen er ikke så lett å finne i en og samme person, men det er nettopp i krysningspunktet mellom disse områdene at man omgjør Big Data til forretningsnytte.

Det er aldri hyggelig å avvikle selskaper. Men når man ser rammebetingelsene for selskapet forverres, år etter år og at lønnsomheten uteblir var eventyret over for Amesto NextBridge i april 2024.

Amesto Global

Med Amesto i ryggen, backing på salg, marketing, nettverk og finans åpnet Amesto Global dørene i januar 2013. Amesto Global har i dag kontorer i både Irland, New York og Amstedam. De opererer i Europa og Nord-Amerika og har større internasjonale kunder på kundelisten.

Amesto Global tilbyr eksisterende tjenester og produkter mot et internasjonalt marked, og hjelper internasjonale selskaper som skal etablere seg i Norden. På hjemmesiden finner du mer informasjon om tjenestene.

 
 
 

CONNECTMYAPPS

Året er 2013. En irsk utvikler og en australsk markedsmann forundrer seg over at bedrifter hver eneste uke kastet bort verdifull tid med å skrive inn data på nytt manuelt eller å importere data fordi integrasjonen mellom ulike systemer og programmer ikke fungerer. ConnectMyApps ser dagens lys.

ConnectMyApps er et rimelig og smart integrasjonsystem som gjør det enkelt å knytte sammen forretningsapplikasjonene dine. Ideelt hvis ansatte bruker mye tid på å skrive inn eller importere samme data i flere systemer.

Ved siden av jobb, og på bekostning av søvn, utvikler Luke Buckley og Nathan Bray en nettskyplattform, som gjør integrasjon av programvare enklere. For å sikre raskere ekspansjon og bedre rammebetingelser for å utvikle løsningen går gründerne inn som intraprenører i Amesto i 2014.

I dag er ConnectMyApps en selvstendig aktør med både norske og internasjonale kunder, som blant annet Sister Jane. Bli bedre kjent med de smarte plug & play integrasjonene på hjemmesiden.

Payroll

Året er 2008, og tre av Amesto AccountHouses senior-økonomer har akkurat fått en god idè. Rene lønnskunder eksisterer ikke i Amesto, kun i en kombinasjon med regnskap. Hva med å rendyrke et eget lønnsområde? #askmore.

I dag er Amesto en ledende aktør innen lønnstjenester i Norden og Global Payroll og Nordic Payroll står fjellstøtt.

I år utgjør rene lønnstjenester 25 % av omsetningen i Amesto AccountHouse i Norden.

Dagens leder, Åse Moss Hansen, kan vise til en rekke tungvektere på kundelisten, som McDonalds, Redd Barna, Groupon, UPS og Michelin.

AMESTO PURCHASING

Året er 2010. Gründer Per Inge Rygg og en liten gruppe mennesker fra ulike innkjøpsmiljøer i Norge har en visjon om en digital portal for ordre- og innkjøpsprosesser. I 2011 signerer de en avtale med Amesto om å bygge opp en frittstående innkjøpsportal under Amesto Purchasing. 

Våren 2013 ble «Supplier portal» lansert - Aksesspunktløsning for alle EHF-meldinger. Portalen sikrer elektronisk samhandling mellom offentlige og private kjøpere og leverandører. Løsningen har funksjonalitet for å sende og motta varekatalog, ordre, prosessere ordre og sende ordresvar, i tillegg til å sende e-faktura.

Ved å knytte leverandører og kunder sammen i en heldigital prosess sikrer man bedre kontroll og bedre kvalitet - smarte løsninger for innkjøp og e-faktura.

I mai 2020 solgte Amesto sine eierandeler i Amesto Purchasing tilbake til gründerne som nå driver videre under navnet Vieri. Amesto fortsetter samarbeidet gjennom en forhandleravtale og er stolte av å kunne overlevere et selskap som har skapt et unikt og moderne programvare for innkjøp. 

FORRETNINGSFØRSEL EIENDOM

Året er 2006. Aberdeen, som er en av bransjens ledende Eiendomsforvaltere, savner tyngre regnskapskompetanse på sin kontraktsforvaltning. Lisbeth Bakken, en våken Amesto-leder, ser muligheter og et nytt forretningsområde er i gang.

I dag har Amesto AccountHouse en egen avdeling for eiendomsforvaltning, med store og profesjonelle eiendomsaktører, som Union Eiendomsforvaltning og DNB Markets i porteføljen. Eiendomsteamet tilbyr i dag en totalpakke, med både økonomitjenester, eiendomsforvaltning, og gode systemløsninger som Fenistra, Amesto Analyze og Visma Business.  

VERDISKAPERE

Er du vår neste intraprenør?

Har du et genialt business konsept som du ønsker å utvikle videre? Da vil vi gjerne høre fra deg.